Kunst & Technologie: Kermis op de basis

Dropstuff media realiseert een interactieve media playground in een voormalige shelter voor gevechtsvliegtuigen. Een plek waar volkscultuur, erfgoed kunst en technologie elkaar ontmoeten. We ervaren de installaties en gaan zelf experimenteren.

In de tijd van de Koude Oorlog werden de enorme ‘shelters’ van luchthaven van Soesterberg van gevechtsvliegtuigen opgeslagen. Nu is de ruimte van 800 m2 volledig ingericht als interactieve experience. Dropstuff media richtte er met installaties ‘De Koude Kermis’ in. De installaties zijn geïnspireerd op traditionele kermisattracties. Volkscultuur meets high tech en high art.

Door middel van workshops met originele opdrachten prikkelen we je om aan de slag te gaan met inhoud, reflectie en participatie. De focus ligt op ‘Cultuur & Media’ en sluit aan op de vakgebieden mediawijsheid, beeldende vorming en 21e-eeuwse vaardigheden.

‘De koude kermis’ maakt gebruik van nieuwe media, sociale media, virtual en augmented reality, artificial intelligence, 360° en 3D video, drones, robots, projectie, camera’s, sensoren, zelfrijdende auto’s en diverse applicaties, maar ook van de meer traditionele media als fotografie en fysieke (kunst)objecten. Op het programma staan onder meer een botsautobaan met zelfrijdende en dansende auto’s en een trampoline waar een goddelijke robot als een marionettenspeler de mensen lijkt aan te sturen. Of is het andersom? Komt dat zien!

~Bekijk het overzicht van alle installaties hier. Hier vind je een omschrijving van alle workshops die Dropstuff media aanbiedt.

Datum: 30 september 2021
Tijd: 15:30 tot 18:00
Locatie: Vliegbasis Soesterberg
Prijs: €25,00
In samenwerking met: Dropstuff Media
Meer informatie: https://dropstuff.nl/kermis-op-de-basis/
Inschrijven kan t/m 23 september: Klik hier om je in te schrijven!


Ben je benieuwd naar nog meer activiteiten rondom Kunst & Technologie? Bekijk:

en