Meer met film in de klas

  • 06 april 2021 tot 11 mei 2021
  • 15:30 tot 18:00
  • Locatie: nnb
  • Meer info

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 28 maart. Veel docenten maken gebruik van film en video als lesmateriaal. Maar hoe kun je film ook echt betekenisvol inzetten?

Samen met Filmhub Midden organiseren we de basistraining filmeducatie: Meer met film in de klas. De training is bedoeld voor leraren van het voortgezet onderwijs uit de provincie Utrecht; voor iedereen die film graag zinvol inzet tijdens de les.

Filmhub Midden is de specialist op het gebied van filmeducatie in de regio. Zij verzorgen 3 bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Daarin leert je hoe je filmeducatie kunt inzetten om leerlingen op te leiden tot zelfbewuste, relativerende en kritische burgers. Je krijgt praktische tools, waarmee je direct aan de slag kunt in de klas. De methode biedt niet alleen houvast voor leraren, maar ook voor aanbieders van filmprojecten. Zij leren dezelfde taal te spreken als het onderwijs.

Bijeenkomst 1 (6 april 2021)
Maak kennis met de vijf vaardigheden van filmeducatie: beleven, verwoorden, onderzoeken, reflecteren en creëren. Je ervaart hoe je deze kunt gebruiken om jouw onderwijs te verrijken. Ook laten we je zien waar je geschikte films voor jouw leerlingen kunt vinden.

Bijeenkomst 2 (20 april 2021)
In deze bijeenkomst leer je per vaardigheid werkvormen kennen, die je in de klas kunt toepassen. Verder geven we je een beeld van de filmaanbieders in jouw regio.

Bijeenkomst 3 (11 mei 2021)
We nodigen een filmmaker uit om je meer inzicht te geven in het creatieve proces van maken van films. Je gaat zelf aan de slag en ervaart je dat film maken met leerlingen niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Bij een eventuele vierde bijeenkomst wisselen de deelnemers hun ervaringen uit.

De eerste 2 bijeenkomsten worden online gegeven en de laatste bijeenkomst (11 mei) zal live plaatsvinden op een passende locatie. Deze locatie wordt later bekend gemaakt. Deze filmtraining kost €40,-.