Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit is een verdieping voor scholen of gemeenten die zich willen profileren met cultuureducatie. Deelname is voor drie schooljaren. De school bepaalt de koers, Kunst Centraal, Landschap Erfgoed Utrecht en Het Filiaal theatermakers begeleiden.

Het individuele programma

Elke school die deelneemt aan het individuele CMK programma kiest eigen speerpunt. Talentontwikkeling bij leerlingen én in het team, bijvoorbeeld. Of het verbinden van kunstvakken, wereldoriëntatie en technologie. Of het stimuleren van taalontwikkeling door kunst en cultuur. Op alle scholen zorgt dat voor een boost aan creativiteit. En dat is een belangrijke vaardigheid om te leren omgaan met veranderingen. Creativiteit maakt je een onafhankelijk, innovatief en democratisch burger. Naast het vergroten van het creatief vermogen van leerlingen en leerkrachten verrijken scholen hun onderwijs door samen te werken met de lokale culturele omgeving.

Vakkundige handen in de klas, hulp bij het ontwikkelen van projecten, ateliers of circuits, coaching van het team: een schoolbegeleider helpt u en uw cultuurcoördinator te bedenken wat er nodig is om uw doel te bereiken.

Meer info

Is dit iets voor uw school? Vanaf 2021 start een nieuw driejarig traject. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Advies & Expertise via 0306595520 of info@kunstcentraal.nl.

Aan de hand van onze puzzelhulp kunt u uw wensen op een rijtje zetten.

Puzzelhulp

Collectieve programma’s

In negen gemeenten hebben lokale culturele partijen voor alle scholen in hun gemeente een lokaal programma ontwikkeld. Deze gemeenten zijn: De Bilt, Houten, Nieuwegein, Soest, Stichtse Vecht, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Woerden en Zeist. De lokale instelling daar benadert de scholen voor deelname hieraan.