Media Creatief

Iedereen kijkt filmpjes, speelt games en verzamelt foto’s. Maar gebruiken jij en je leerlingen je smartphone, tablet of computer al om te maken? Kunst Centraal organiseert op 18 april 2018 een bijeenkomst. Het gaat niet over techniek, wel over mediacreativiteit!

 

Het wordt een middag vol mooie mediakunst, nieuwe ideeën en praktische tips. We starten met een lezing van Marinka Copier, directeur van het HKU Expertisecentrum Creatieve Technologie. Zij is een groot voorstander van ‘playful learning’. In haar lezing laat zij zien dat apps en digitale tools op laagdrempelige en interactieve wijze kinderen aanzetten tot leren, spelen en maken.

 

Het tweede deel van de middag maak je kennis met mediakunstenaars. Je gaat aan de slag met een mediakunstproject. Aan het eind van de middag presenteren wij een nieuwe website waarin we online tools verzamelen die geschikt zijn voor leerkrachten en leerlingen. Deze website kwam mede tot stand met steun van het K.F. Heinfonds. Met de tools op deze site kun je de volgende dag meteen aan de slag in je klas.

 

Datum: woensdag 18 april 2018
Plaats: IDEA Soest, Willaertstraat 49, Soest
Tijd: 15.00 tot 17.30 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Prijs: €35,- per persoon