Kunstmenu en Cultuurprogramma

Met Kunstmenu en Cultuurprogramma maakt elk kind jaarlijks kennis met professionele kunst en met de culturele omgeving. Zo haal je de cultuur de school in en breng je de school naar de culturele omgeving.

Hoe werken Kunstmenu en Cultuurprogramma?

Voor iedere klas organiseren wij jaarlijks een of twee activiteiten. Bij elke activiteit hoort lesmateriaal. Dit lesmateriaal is vanaf 4-6 weken voor de activiteit plaats vindt, beschikbaar op de lesmaterialensite. Bij een aantal activiteiten hoort ook een leerlingensite. Daar is het materiaal voor je leerlingen verzameld. Zo kunnen ze hun ouders ook laten zien waar ze mee bezig zijn.

Flyer Kunstmenu en Cultuurprogramma

Algemene voorwaarden

 • Kunstmenu

  Kunstenaars geven kinderen een andere blik op zichzelf en de wereld om hen heen. Kunstmenu laat ieder kind in acht jaar tijd kennis maken met alle mogelijke vormen van kunst: van muziek, dans en theater tot literatuur, mediakunst en beeldende en audiovisuele kunst. Voor kinderen zijn deze ontmoetingen met een echte kunstenaars enorm inspirerend!

  Een menu per gemeente

  Elke leerling van een school die deelneemt doet jaarlijks één activiteit. Dat kan een dans- of muziekvoorstelling zijn. Maar het kan ook een bezoek van een schrijver of kunstenaar in de klas of een tentoonstelling op school zijn. Wil je weten wat jouw klas dit jaar doet? Je vindt het op je rooster.

  Lesmateriaal

  Bij elke activiteit uit het Kunstmenu hoort lesmateriaal. Dat vind je op onze lesmaterialenwebsite:  www.leerkrachten.kunstcentraal.nl. Zo kun je overal en wanneer je dat wilt op je eigen manier je lessen voorbereiden. Onze lessen zijn afgestemd op kennis- en ervaringsniveau van je klas. Ze geven uitvoering aan de kerndoelen voor kunstzinnige vorming. We nemen de laatste inzichten op het gebied van cultuuronderwijs mee.

 • Cultuurprogramma

  Hoe meer je weet van de plek waar je woont, hoe meer je er je thuis voelt. Cultuurprogramma zorgt ervoor dat ieder kind in acht jaar tijd diverse aspecten van zijn culturele omgeving ervaart. Je kunt denken aan een bezoek aan de molen, een muzikale wandeling naar school, het naspelen van een historische rechtszaak op locatie of een bezoekje aan de winkel om de hoek.

  Elke gemeente haar eigen programma

  Elke leerling van een school die deelneemt krijgt jaarlijks één activiteit. Wil je weten welke activiteit je klas dit jaar gaat doen? Kijk dan in je rooster. Om dit programma te realiseren werken wij samen met scholen en allerlei culturele partijen.

  Lesmateriaal

  Bij elke activiteit hoort lesmateriaal. Dat vind je op onze lesmaterialenwebsite:  www.leerkrachten.kunstcentraal.nl. Zo kun je overal en wanneer je dat wilt op jouw manier je lessen voorbereiden. Onze lessen zijn afgestemd op kennis- en ervaringsniveau van je klas. Ze geven uitvoering aan de kerndoelen voor kunstzinnige vorming. We nemen de laatste inzichten op het gebied van cultuuronderwijs mee.