ICC-cursus 2017-2018

Wat houdt het in om de cultuurcoördinator van een school te zijn? Hoe breng je je eigen passie en plezier op je collega’s over? Deze cursus biedt praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om je rol optimaal vorm te geven. De cursus is gericht op het schrijven van een cultuurplan en bestaat uit acht bijeenkomsten.

Wat houdt de cursus in?

In acht bijeenkomsten:

  • zet je op een rijtje wat jullie al doen.
  • bedenk je met je collega’s wat jullie nog willen doen.
  • maak je een plan hoe jullie je wensen stapsgewijs werkelijkheid kunnen laten worden.
  •  kijk je welke rol de culturele omgeving van de school voor jullie onderwijs kan betekenen.

We bespreken hoe je werkt aan draagvlak bij het team. We verschaffen je tools. En we praten je bij over recente ontwikkelingen in de cultuureducatie zoals bijvoorbeeld Cultuur in de Spiegel, het creatieve proces en 21e eeuwse vaardigheden.

 

Praktische informatie

De data voor de ICC-cursus zijn 1 november, 13 december 2017, 10 januari, 14 februari, 14 of 21 maart (wordt nog bekend gemaakt), 11 april, 16 mei en 13 juni 2018. De kosten voor de cursus zijn €600,-. Er geldt een meerpersoonskorting: bij meerdere deelnemers van dezelfde school krijgt iedere volgende persoon 20% korting. Voor meer informatie en inschrijving, neem contact op met Angelique Groen (angelique.groen@kunstcentraal.nl) en bekijk de flyer (pdf).

Als je deze opleiding hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Je hebt bovendien recht op 50 punten voor het Lerarenregister. En je kunt deelnemen aan de post-HBO-opleiding cultuurbegeleider. Kunst Centraal draagt bij aan deze opleiding.