Cultuureducatie met Kwaliteit

Cultuureducatie met Kwaliteit helpt je cultuureducatie te verbinden aan de ontwikkeling van je school. Het programma wordt uitgevoerd door Kunst Centraal, Landschap Erfgoed Utrecht en Het Filiaal theatermakers.

Het individuele programma

Elke school die deelneemt aan het individuele CMK programma kiest eigen speerpunt. Talentontwikkeling bij leerlingen én in het team, bijvoorbeeld. Of het verbinden van kunstvakken, wereldoriëntatie en technologie. Of het stimuleren van taalontwikkeling door kunst en cultuur. Op alle scholen zorgt dat voor een boost aan creativiteit. En dat is een belangrijke vaardigheid om te leren omgaan met veranderingen. Creativiteit maakt je een onafhankelijk, innovatief en democratisch burger. Naast het vergroten van het creatief vermogen van leerlingen en leerkrachten verrijken scholen hun onderwijs door samen te werken met de lokale culturele omgeving.

Vakkundige handen in de klas, hulp bij het ontwikkelen van projecten, ateliers of circuits, coaching van het team: een schoolbegeleider helpt u en uw cultuurcoördinator te bedenken wat er nodig is om uw doel te bereiken.

Meer info

Is dit iets voor uw school? Vanaf 2021 start een nieuw driejarig traject. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Advies & Expertise via 0306595520 of info@kunstcentraal.nl.

Aan de hand van onze puzzelhulp kunt u uw wensen op een rijtje zetten.

Puzzelhulp

Inspiratie

Zien wat deelname aan ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ andere scholen opleverde? Hieronder staat inspiratie. Maar we hebben ook een overzicht gemaakt van CMK Utrecht in ontwikkeling. Neem een kijkje of lees hieronder de verhalen van scholen in de Prikkels special of de interviews met cultuurcoördinatoren van de scholen die deelnamen.

Collectieve programma’s

In negen gemeenten hebben lokale culturele partijen voor alle scholen in hun gemeente een lokaal programma ontwikkeld. Deze gemeenten zijn: De Bilt, Houten, Nieuwegein, Soest, Stichtse Vecht, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Woerden en Zeist. De lokale instelling daar benadert de scholen voor deelname hieraan.