Informatie en inspiratie voor culturele partners

Veel culturele instellingen willen graag werken voor het onderwijs. Landschap Erfgoed Utrecht en Kunst Centraal vormen de schakel tussen de wereld van de leerkracht en de wereld van de kunstenaar. Wij willen voor onze culturele partners inspirator, innovator en expert zijn.

Waar komen wij elkaar tegen?

De meeste culturele partners werken met ons samen bij Kunstmenu en Cultuurprogramma. Met deze programma’s zorgen scholen ervoor dat elke leerling jaarlijks een keer professionele kunst en een keer de lokale culturele omgeving beleeft. Elke gemeente heeft haar eigen activiteiten. In de ontwikkeling en uitvoering van deze activiteiten werken wij met culturele partners.

Daarnaast werken culturele partners met ons samen bij Cultuureducatie met Kwaliteit. Dit landelijke programma is gericht op scholen die meer willen met cultuureducatie. Tientallen individuele scholen en negen gemeenten nemen deel. Culturele partners helpen Kunst Centraal, Het Filiaal theatermakers en Landschap Erfgoed Utrecht invulling te geven aan het programma in de provincie Utrecht.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?