Informatie en inspiratie voor culturele partners

Veel culturele instellingen willen graag werken voor het onderwijs. Landschap Erfgoed Utrecht en Kunst Centraal vormen de schakel tussen de wereld van de leerkracht en de wereld van de kunstenaar. Wij willen voor onze culturele partners inspirator, innovator en expert zijn.

Waar komen wij elkaar tegen?

De meeste culturele partners werken met ons samen bij Kunstmenu en Cultuurprogramma. Met deze programma’s zorgen scholen ervoor dat elke leerling jaarlijks een keer professionele kunst en een keer de lokale culturele omgeving beleeft. Elke gemeente heeft haar eigen activiteiten. In de ontwikkeling en uitvoering van deze activiteiten werken wij met culturele partners.

Daarnaast werken culturele partners met ons samen bij Cultuureducatie met Kwaliteit. Dit landelijke programma is gericht op scholen die meer willen met cultuureducatie. Tientallen individuele scholen en negen gemeenten nemen deel. Culturele partners helpen Kunst Centraal, Het Filiaal theatermakers en Landschap Erfgoed Utrecht invulling te geven aan het programma in de provincie Utrecht.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  • Inspiratie

    Jaarlijks organiseren we een aantal bijeenkomsten

  • Scholing

    Landschap Erfgoed Utrecht organiseert voor alle culturele instellingen die iets met het onderwijs willen het Utrechts College Cultuuronderwijs. Voor € 15,- per middag krijg je praktische tips en tools waar het gaat om het omgaan met schoolklassen of het ontwikkelen van educatieve programma’s voor het onderwijs. Meer weten? Kijk op de website van Landschap Erfgoed Utrecht.

  • Ondernemerschap in beweging

    Van september tot en met december 2018 hebben 15 ZZP’ers in de culturele sector een coachingstraject gevolgd. Doel was om hun ondernemersvaardigheden te vergroten. De resultaten van dit traject vindt u op de website ‘Ondernemerschap in Beweging‘. Het project was een pilot die gefinancierd werd door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds bezint zich nu op een vervolg.