Informatie en inspiratie

Als samenwerkingspartner ben je ons gezicht op scholen. We begeleiden je bij de uitvoering van projecten. Maar we willen je ook verder helpen je band met het onderwijs te versterken. Landschap Erfgoed Utrecht en Kunst Centraal organiseren cursussen voor samenwerkingspartners. Ook begeleiden we bij het aanvragen van subsidies voor projecten met het onderwijs.

Orkestproject - Elsemieke Nederkoorn (15)

.

Welke scholing kunnen wij je bieden?

Hoe sluit je als culturele partij aan bij het basisonderwijs? Landschap Erfgoed Utrecht en Kunst Centraal hebben hier veel ervaring mee. Die willen wij graag met jullie delen. Dat doen we via onze lesmaterialenwebsite. Daar kun je bijvoorbeeld een website over creatief vermogen vinden. Maar we doen dat ook via een cursusprogramma. In het kader van het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit kunnen wij je tegen gereduceerd tarief bijscholen. Met losse modules kun je je eigen programma samenstellen. Zo wordt aansluiten bij het onderwijs een stuk makkelijker.

Ondernemerschap in beweging

In het kader van het project ‘Ondernemerschap in beweging’ van Kunst Centraal en Plein C hebben 15 ZZP’ers in de culturele sector een coachingstraject doorlopen. Elke deelnemer definieerde zijn eigen coachingsvraag. Doel was om de ondernemersvaardigheden van de deelnemers te verbeteren. Hun bevindingen vind je op de website ‘Ondernemerschap in Beweging‘. Het project was een pilot die financieel mogelijk werd gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds bezint zich op een vervolg van deze pilot.

Welke subsidieregeling kun je gebruiken?

Met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen scholen subsidie aanvragen om te investeren in muziekonderwijs. Deze regeling biedt kansen aan muziekinstellingen of -gezelschappen om samen met scholen te werken aan een kwaliteitsslag op het gebied van muziekonderwijs binnen de basisschool. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Hinke Breimer (hinke.breimer@kunstcentraal.nl of 030-6595520).

.