Post-HBO Cultuurbegeleider

In het najaar van 2021 start voor de zevende keer de Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider bij de Marnix academie. Met een Cultuurbegeleider op school, zet je cultuureducatie in het hart van het onderwijs. Kunst Centraal verzorgt enkele trainingsdagen binnen de opleiding.

 

Wat houdt de opleiding in?

De Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider is een vervolg op de ICC cursus. Heb je als ICC-er meer behoefte aan coachingsvaardigheden en inhoudelijke en theoretische kennis over cultuureducatie? Wil je meer weten over verandermanagement? Wil je meer inspiratie voor de cultuurvakken? In de Post-HBO opleiding leer je het allemaal.

Voor de school betekent het dat jij als cultuurbegeleider in staat bent de veranderbehoefte van het team te bevragen en het team te ondersteunen in deze verandering. Ook ben je in staat cultuureducatie te verbinden aan het overige onderwijs en het belang daarvan te onderbouwen. Cultuureducatie komt weer in het hart van het onderwijs!

De opleiding bestaat uit negen bijeenkomsten in één schooljaar. Deze vinden plaats op vrijdag. De opleidingsdocenten zijn werkzaam bij de Marnix Academie, Mocca (Amsterdam) en Kunst Centraal.

Certificering

De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Je ontvang na afronding het diploma Post HBO Nederland en wordt ingeschreven in het Abituriëntenregister.

Om toegelaten te worden tot de opleiding heb je een ICC cursus afgerond of een vergelijkbare vooropleiding/praktijkervaring. Heb je nog geen ICC certificaat? De ICC cursus is dit jaar kosteloos voor leerkrachten uit de provincie Utrecht! Lees meer. 

Voorlichting

Op 29 juni 2021 van 16:00 uur tot 17:00 uur vindt er een online informatiebijeenkomst plaats over de inhoud van deze opleiding. Op 14 september 2021 van 15:30 uur – 17:00 uur is er een informatiebijeenkomst bij de Marnix Academie. Twee alumni lichten dan hun onderzoek toe en worden daarna geïnterviewd over hun rol als Cultuurbegeleider en het verschil met interne cultuurcoördinator. Aanmelden voor (een van) de informatiebijeenkomsten kan via een mailtje naar Linda van Boxtel: l.vanboxtel@hsmarnix.nl, studieleider Post-HBO Cultuurbegeleider van de Marnix Academie.

Meer info

De totale studiebelasting bedraagt 420 uur, inclusief 70 uur contacttijd. Het deelnamebedrag is €2600,- per persoon (inclusief administratie- en materiaalkosten, diploma en inschrijving in het Abituriëntenregister, exclusief aan te schaffen literatuur, ca. € 175,–). Punten lerarenregister: 260 uur

Meer informatie vind je op de website van de Marnix Academie.

Benieuwd naar de zeven redenen om deze opleiding te volgen? Bekijk de animatie van het LKCA.