Van wie is dit landschap?

2021 is het Jaar van de Ode aan het Nederlandse Landschap. Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht sluiten hier met een inspiratiebijeenkomst voor het onderwijs bij aan. Want het landschap inspireert kunstenaars al eeuwenlang!

Keynote speaker is ecoloog-filosoof Matthijs Schouten van Staatsbosbeheer. Hij laat ons zien en voelen wat het landschap om je heen betekent voor je identiteit en hoe kunstenaars daar vorm aan geven. Hij geeft ook praktische tips om kinderen en jongeren te interesseren voor landschappen en na te laten denken over wat het landschap voor hen betekent.

Na zijn lezing volg je een praktische workshop. Je kunt kiezen voor inspiratie in literatuur, mediakunst of erfgoed. Zo krijg je meteen ook kant-en-klare lesideeën en tips om met je leerlingen in de lessen met het landschap aan de slag te gaan. Hoe koppel je een landschapskunstles aan andere vakken? Met welke opdrachten kun je leerlingen enthousiasmeren en inspireren? En wat heb je nodig voor een goede kunstles over het landschap?

Je kunt de bijeenkomst online bijwonen.

Voor:                   Docenten VO en Leerkrachten PO
Datum:               Woensdag 24 maart 2021
Tijd:                     15.30 – 17.30 uur
Locatie:              Online
Prijs:                    € 10,- voor één deelnemer, de prijs voor elke volgende deelnemer van dezelfde school is € 5,-

Meer info over de workshops