Week van de Mediawijsheid 2020

Scrollen, liken, appen, swipen, streamen, gamen en subscriben: je bent er de hele dag druk mee. Je schakelt van ervaringen op het scherm naar de wereld om je heen, en weer terug. Alleen maar leuk? Of niet? Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun je jouw digitale balans testen en krijg je tips om met en zonder media het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij? Je hebt het zelf in de hand.

#zelfindehand

De Week van de Mediawijsheid vindt dit jaar plaats van 6 t/m 13 november 2020. Centraal staat dit jaar de ‘digitale balans’. Online media bieden talloze mogelijkheden, maar kunnen ook veel van je vragen. Helemaal nu je door de coronacrisis meer thuis zit en veel contact via een scherm verloopt. Om lichamelijk, mentaal en sociaal gezond te blijven is een goede balans nodig tussen on- en offline bezig zijn. Bekijk de agenda voor alle, voornamelijk online, events.

Professionals

Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun je ook als professional aan de slag met mediawijsheid. Dit kan door zelf deel te nemen aan de verschillende activiteiten, maar je kunt ook extra aandacht vragen voor de werkzaamheden van jouw organisatie. Heb jij een online activiteit georganiseerd? Plaats het op het activiteitenoverzicht, zodat iedereen ziet dat jouw organisatie meedoet aan de campagne.

Mediamasters

Een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid is de serious game Mediamasters voor groep 7 en 8. Deze game over de kansen en gevaren van (digitale) media bestaat uit verschillende opdrachten. Kunst Centraal heeft een van de opdrachten aangeleverd: maak een stop-motion filmpje over een robot die jou helpt meer rust te nemen. Bekijk en maak de opdracht op Tooly.nl!

Meer info

www.weekvandemediawijsheid.nl
www.mediamasters.nl