Prikkels Leesplezier

Uit een boom langs het pad stak een been. Op een tak, verscholen tussen de bladeren zat een meisje verstopt. Ze zag niemand en niemand zag haar. Ze ging helemaal op in haar boek. Ze genoot. Ze was niet bezig met school, met haar telefoon, haar ouders, haar vrienden, de wereld om haar heen. Ze was ergens anders. Op reis in haar hoofd. Ze was vrij.

Deze Prikkels gaat over leesplezier. Omdat we elk kind de vrijheid gunnen die dit meisje voelde. Cultuurprojecten, bibliotheken, schrijvers, dichters en kunstenaars geven je handvatten om kinderen meer plezier in lezen te geven. Daarom geven we je in dit nummer een inkijkje in een aantal mooie projecten. We laten je meelopen met een schoolschrijver. Kinderen vertellen over hun lievelingsboek. En twee dramadocenten laten zien hoe zij leerkrachten voorbereiden op de Kinderboekenweek. Prikkels Leesplezier verschijnt half september.

Ook Prikkels ontvangen?

Alle basisscholen in de provincie Utrecht, Noord-Holland en Noord-Brabant ontvangen twee exemplaren van Prikkels gratis. Zie je hem niet liggen in de lerarenkamer? Vraag er dan naar bij je directeur of cultuurcoördinator. Krijg je Prikkels niet, maar wil je het wel ontvangen? Kijk dan op www.prikkelsonline.nl voor losse nummers en abonnementen.