25% gaat door!

Na een periode waarin al onze activiteiten moesten worden geannuleerd, zijn we blij te kunnen melden dat er sinds 8 juni weer activiteiten plaatsvinden op de scholen. In nauw overleg met de scholen en aan de hand van de verruimde maatregelen kon 25% van de geplande activiteiten doorgang vinden. De leerlingen genoten!

Atelier Jits Bakker Kunstlessen Juliana School. Foto: Hans Lebbe / HLP images

 

Screening

Eerst hebben wij de activiteiten zoals die oorspronkelijk gepland stonden gescreend. Vervolgens hebben we contact opgenomen met de scholen waar de activiteiten die binnen deze maatregelen vallen door konden gaan met de vraag of zij deze ook konden ontvangen. Wat kan is niet altijd wat past. Het resultaat is dat dit schooljaar nog 25% van hetgeen gepland stond doorgang kan vinden. Dat zijn in totaal voor alle gemeenten nog 88 activiteiten op 60 scholen waaronder scholen in Bunnik, Bunschoten, De Bilt, Eemnes, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Oudewater, Ronde Venen, Soest, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Dat is toch nog ruim een kwart van wat er stond gepland.

 

Alternatief programma

Naast deze activiteiten blijven we tot het einde van dit schooljaar ‘Creatief digitaal’ aanbieden, de website waarop scholen per bouwdeel wekelijks een nieuwe culturele beleving op het digibord krijgen en daaraan gekoppeld een individuele opdracht voor de leerling. Wij krijgen hele positieve reacties van scholen op dit aanbod en ook op de helpdesk, waar we vragen en wensen op maat bedienen. Voor veel scholen past het in wat zij op dit moment aankunnen. Ook kunnen scholen gebruik maken van de creatieve helpdesk, waar zij hun vraag op maat kunnen stellen. Veel scholen gebruiken dit om ondersteuning te krijgen bij het uitvoeren of filmen van de musical van groep 8.

Op deze wijze zorgen we ervoor dat cultuureducatie onderdeel blijft van het onderwijs en ondersteunen we het onderwijzend personeel daar zo goed mogelijk in.