Wat toon jij?

Op 1 juni start iktoon, de Maand van de Amateurkunst! Van beeldhouwen tot muziek maken, dansen en poëzie. We vieren de diversiteit aan kunstzinnige en culturele activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.

Iktoon 2020

Dit vijfde jaar van iktoon is net wat anders dan normaal. Met beperkte toegang tot kunstencentra, buurthuizen, muziek- en dansscholen én het verbod op grote evenementen viert iktoon de creativiteit dit jaar grotendeels vanuit huis. Maar ook vanuit huis word je van harte uitgenodigd en uitgedaagd om te laten zien wat jij kan op het gebied van amateurkunst!

Het grootste Dans- en Showorkest van Nederland!

Op maandag 1 juni om 20:00 uur wordt de maand van de amateurkunst geopend door Het grootste Dans- en Showorkest van Nederland, onder leiding van Thijs Boontjes.  Hij schreef speciaal hiervoor het lied ‘Alles Wat Ik Kan’. Voor de ‘Maand van de Amateurkunst’ nodigt hij iedereen uit om met hem mee te zingen, -dansen, -spelen, -tekenen, -schilderen, -boetseren, enzovoort.

Doe jij ook mee met deze ode aan de amateurkunstenaar? Meedoen is eenvoudig en gratis! Meld je aan via deze website. Laat aan al je vrienden, familie, buren weten dat je meedoet! Via socials (#iktoon en #wattoonjij) of zet de tuindeuren open en zing op je allerhardst.

Beste Amateurkunstenaar van Nederland

Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd. Van line dancing en straatfotografie, tot beeldhouden en vloggen. Alles mag!

Je kan deelnemen door via iktoon.nl een foto of video van je kunsten te uploaden. Het thema is: Maak de zomer! Deel je inbreng op Instagram of Facebook met #iktoon #<provincie> #wattoonjij.

Op 30 juni kiest de jury bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redouan Ait Chitt en presentator Mandy Woelkens de winnaar per provincie. Naast de felbegeerde titel ontvangen de winnaars pr-ondersteuning en professionele portretten van zichzelf.

Meer info

Kijk op iktoon.nl om te zien wat je nog meer kan doen tijdens de Maand van de Amateurkunst. Ook vind je tips en handvatten om jezelf te promoten.