Media Ukkie Dagen

Hoe laat je kinderen verantwoord omgaan met media en digitale middelen? Tijdens de Media Ukkie Dagen (27 maart tot en met 3 april 2020) worden al je vragen rondom mediawijsheid voor kinderen beantwoord.

Swipen

Jonge kinderen zijn dol op media. Ze kijken hun favoriete televisieprogramma’s en bladeren door boekjes. Ze swipen naar filmpjes op internet en spelen spelletjes op de tablet. Dat leuk en leerzaam, maar roept ook vragen op. Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt? Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder? Hoeveel schermtijd krijgt een kind per dag?

Boek, site, app: samen spelen op het web

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders, opvoeders en professionals krijgen tips en tools om samen met hun kinderen veilig aan de slag te gaan met media. Het thema van dit jaar is: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. In verband met het Coronavirus vinden de Media Ukkie Dagen dit jaar alleen digitaal plaats.

Meer info

Op de website vind je digitale initiatieven over mediaopvoeding en tips voor leuke, educatieve apps. Ook kan je zelf een initiatief aanmelden. Kijk op www.mediaukkiedagen.nl.