Barbara Wittebol wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Kunst Centraal

Barbara Wittebol (1968) wordt per 1 maart 2020 de nieuwe directeur-bestuurder van Kunst Centraal. Zij volgt Frank van der Hulst op die, na bijna dertien jaar als directeur-bestuurder, per 1 april 2020 met pensioen gaat.

Barbara was hiervoor werkzaam als zakelijk leider bij Theatergroep Max (inmiddels maastd) in Rotterdam en als productioneel directeur bij Stage Entertainment Nederland. Barbara: “Er is veel waardering voor de rol die Kunst Centraal speelt in de verbinding tussen de culturele sector en het onderwijs. Ik verheug me erop om samen met het vakkundige team van Kunst Centraal verder te werken aan de mooie taak en opdracht waar de organisatie voor staat.”

Renate Westerlaken-Loos is voorzitter van de Raad van Toezicht: “Kunst Centraal staat aan de vooravond van een nieuwe beleidsperiode. We hebben er alle vertrouwen in dat we met Barbara aan het roer ook komende jaren van toegevoegde waarde zijn voor het onderwijs en het culturele veld.”

 

 

Organisatie

Kunst Centraal is de provinciale organisatie in de provincie Utrecht op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Het versterken van de creatieve kracht van kinderen is het centrale motto. Kunst Centraal is van betekenis voor zo’n 85% van de 400 basisscholen in haar werkgebied en richt zich sinds 2019 ook op het vmbo, vso en praktijkonderwijs. Kunst Centraal is een partnerinstelling van de provincie Utrecht.

Meer info

Frank van der Hulst: 030-6595520 / frank.van.der.hulst@kunstcentraal.nl.