Cultuurcijfers

Wil je weten hoeveel mensen in de provincie Utrecht in de culturele sector werken? Of hoeveel bibliotheken of erfgoedinstellingen er zijn? Wil je het bezoek aan voorstellingen in verschillende gemeenten in de provincie vergelijken? Of vraag je je af hoeveel kinderen Kunst Centraal met haar activiteiten bereikt? De provincie Utrecht investeerde in een onderzoek Publieksbereik.

Publieksonderzoek

De provincie vindt het belangrijk dat Utrecht een creatieve regio is en blijft. Een regio waar burgers verhalen vertellen en beelden maken, elkaars werk bekijken en doorgeven. Om zo betekenis te geven aan de plek waar ze wonen, leven en werken. De Hogeschool Utrecht heeft in opdracht van de provincie Utrecht de afgelopen maanden het onderzoek Publieksbereik uitgevoerd. Studenten hebben culturele profielen gemaakt van een tiental gemeenten binnen de provincie. Er hebben ‘living labs’ plaatsgevonden waar culturele partijen experimenten uitvoerden gericht op actieve publieksparticipatie. En er zijn cijfers verzameld. De provincie presenteerde de resultaten van het onderzoek op de bijeenkomst publieksbereik op woensdag 30 oktober in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Meer info

www.tinyurl.com/cultuurcijfers