Mediamasters

Speel samen met je klas (groep 7-8, of eerste klas VO) Mediamasters! Een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid.

Game

Hoe ga je mediawijs om met Whatsapp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas én thuis de uitdagingen aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen. Mediamasters kan vanaf het begin van het schooljaar worden gespeeld, met als hoogtepunt de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november 2019.

Doelen

  • Analyse: Kritischer leren kijken naar media en beter snappen hoe deze werken;
  • Bewustwording: Het effect van media ervaren en beter begrijpen;
  • Gedrag: Meer inzicht krijgen in eigen mediagedrag;
  • Dialoog: Praten over media: thuis en in de klas;
  • Creatie: Ervaren hoe je zelf media kunt inzetten, maken en delen.

Flipboekje

Kunst Centraal heeft een opdracht aangeleverd voor de game: maak je eigen animatieverhaaltje over ‘aan’ en ‘uit’. De animatie maak je in flipboekje, een van de tools van tooly.nl. Tooly is een verzameling van 21 tools die leerlingen en leerkrachten kunnen gebruiken om mediacreaties te maken. Ook als je niet meedoet aan Mediamasters kan je een animatie maken!

Meer info

Mediamasters is een onderdeel van de Week van de Mediawijsheid. Het thema van deze week is ‘Aan of uit?’. Deelname aan de game is gratis. Je kan je aanmelden via de website.

www.mediamasters.nl
www.weekvandemediawijsheid.nl