Week van de Mediawijsheid 2019

Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het dagelijks leven? En wanneer zitten al deze digitale middelen ons juist in de weg? Van 8 t/m 15 november organiseert Netwerk Mediawijsheid de Week van de Mediawijsheid.

Aan of uit?

Rondom dit thema organiseren bibliotheken, zorginstellingen, bejaardentehuizen, buurthuizen en diverse andere instellingen activiteiten om Nederland mediawijzer te maken. Voor doelgroepen van alle leeftijden, van kinderen, hun ouders tot senioren zijn er activiteiten; vlogworkshops, informatiemiddagen voor mediaopvoeding en computerles voor senioren, zoals beginnen met internet en email.

Ook meedoen?

8 november barst de campagne los. Wil je met jouw organisatie ook een ouderavond, workshop, app-café of andere activiteit organiseren? Meld je activiteit aan via de website en laat het weten via social media, nieuwsbrieven, posters etc. Op de website is een keur aan promotiemateriaal te vinden.

Mediamasters

Het onderwijs is een van de doelgroepen van de Week van de Mediawijsheid. Voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs is de serious game Mediamasters ontwikkelt over de kansen en gevaren van digitale media. Hoe ga je om met Whatsapp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws? Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Kunst Centraal heeft een van de opdrachten aangeleverd voor deze game.

Meer info

Het Netwerk Mediawijsheid is een netwerk van meer dan 1000 organisaties die kennis, kunde en inspiratie op het gebied van mediawijsheid samenbrengen.

www.weekvandemediawijsheid.nl
www.mediamasters.nl