Wegens succes herhaald: Proeflokaal!

Wat gebeurt er op deze tekening? Waaraan zie je dat? Wat valt er nog meer te ontdekken? De juiste vragen zetten kinderen aan het denken, prikkelen hun fantasie en geven energie om te maken. Maar welke vragen stel je? Tijdens het proeflokaal maak je kennis met de werkvormen van Visual Thinking en Visible Thinking in the Museum.

Visual Thinking Strategies en Visible Thinking in the Museum bieden activerende werkvormen waar veel ruimte is voor eigen inbreng en reflectie van leerlingen. Aan de hand van de vragen onderzoeken leerlingen een kunst- of erfgoedobject. Ze geven zelf betekenis aan wat ze zien in ontdekken dat elk kind zijn eigen beelden heeft. De workshop geeft je een introductie in de theorie en laat je de mogelijkheden van deze methode voor je eigen gastlessen ervaren. We sluiten af met een gezellige netwerkborrel.

Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht organiseren voor de tweede keer het Proeflokaal. “Wat is het leuk om samen te kijken en daardoor meer te zien en ontdekken!” Benieuwd naar het eerste proeflokaal? Klik hier voor een verslag.

Datum: Dinsdag 10 december 2019
Tijd: 14:00 – 17:00 uur (inloop 13:30 uur)
Locatie: Centraal Museum, Agnietenstraat 1, Utrecht

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze bijeenkomst.