Kunstmenu en Cultuurprogramma ’19-’20

Ruim 43.000 leerlingen van 215 scholen uit 15 gemeenten in de provincie Utrecht maken dit schooljaar kennis met hun lokale culturele omgeving middels een project uit het Cultuurprogramma. In het Kunstmenu ervaren leerlingen landelijke professionele kunst. Dat zijn dit schooljaar zelfs bijna 54.000 leerlingen van 267 scholen uit 22 gemeenten in de provincie.

Het Cultuurprogramma

Dit programma is een uniek concept in Nederland. Het bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar. Van archeologen, bibliotheken en molenaars tot de NME; met vele lokale culturele partners maken we dit programma mogelijk.

Het Kunstmenu

Het Kunstmenu bestaat uit het landelijke professionele aanbod. In acht jaar schooltijd komen alle disciplines aan bod. Er komt bijvoorbeeld een schrijver of een beeldend kunstenaar in de klas. Of leerlingen bezoeken het theater voor een dans- theater- of muziekvoorstelling. We werken samen met onder andere Cinekid, Het Filiaal theatermakers en TivoliVredenburg. De laatste jaren heeft een relatief nieuwe discipline een plek gekregen in het Kunstmenu: Mediakunst.