Op reis met kinderboeken

Deze week is het Kinderboekenweek. En daarom staat op veel scholen het thema ‘Op reis’ centraal. Het team van de Schepershoek verheugde zich erop en heeft zich op en top voorbereid.

Openingsact

De Kinderboekenweek ging zoals gewoonlijk van start met de openingsact. Het podium is veranderd in een vliegtuig; op iedere stoel wacht een knuffel geduldig tot de grote reis gaat beginnen. De stewardessen ontvangen nét de laatste gast. Maar die is wel heel zenuwachtig! Haar bagage inleveren, de veiligheidsinstructies, het maakt haar allemaal niet rustiger…. Maar ja, een koffer vol kinderboeken op de Schepershoek afleveren per vliegtuig is ook wel een hele verantwoordelijke klus!

Voorbereiding

Tijdens de studiedag op dinsdag werden alle attributen klaargezet. Als je de school binnenkomt staat er een prachtige wegwijzer met stedenbordjes in alle richtingen. In de vitrinekasten staan niet alleen boeken, maar ook pakken buitenlandse gerechten, boeken, kleding en beeldjes. Er hangt ook een wereldkaart, waar de leerkrachten op hebben aangegeven waar zij wel eens geweest zijn.

Ook de klassen zijn ingericht op het thema. De kleuterbouw kreeg een compleet ingerichte check-in balie met bagage- en persoonsscan erbij! Bij groep 3 en 4 staan woorden in allemaal verschillende talen. De bovenbouw rekent met afstanden naar andere steden. Overal staan, liggen en hangen kinderen te lezen. In de loop van deze week zullen de kinderen van de Schepershoek hun klas verder aankleden. Ze nemen reisspullen mee van thuis, ze schrijven verhalen, maken reiskunst en oefenen op-weg-liedjes.

Kinderboekenfeest

Een schoolproject als de Kinderboekenweek brengt plezier, verrassing en verbinding in je school. En weet je niet goed hoe je dit als team zelf aan kunt pakken? Kom dan volgend schooljaar naar het Kinderboekenfeest. Dan helpt Kunst Centraal je op weg met lessuggesties, een openingsact en een mooi lied. Ook de leerkrachten van de Schepershoek kwamen jarenlang langs voor inspiratie!

De komende weken spreken medewerkers van Kunst Centraal met acht verschillende scholen om ervoor te zorgen dat het Kinderboekenfeest ook volgend schooljaar helemaal past bij wat scholen nodig hebben.