De nieuwe Prikkels: Mixen mag!

Eind september komt de nieuwe Prikkels uit. Het leukste magazine over cultuur op school heeft dit keer als thema: ‘Mixen mag’. Een nummer vol praktijkverhalen, tips en handvatten voor vakintegratie. Aan de slag, want mixen mag!

Mixen

Centraal in deze Prikkels: cultuureducatie hoeft niet te voelen als iets extra’s, maar als een verrijking en versterking van het onderwijs. Het achtergrondartikel gaat over de waarde van verbinden en de manieren waarop je dit in je onderwijs vorm kunt geven. Wat zijn de succesfactoren en wat de valkuilen? Het essay is een interview met Monique Warmer over hoe je vanuit erfgoed een verbinding kunt maken met de andere vakken binnen het curriculum. In ‘In gesprek’ spreken directeuren van Jenaplanschool Wittevrouwen en van Blink in Culemborg elkaar. De ene school werkt met de geïntegreerde methode ‘Alles in een’, de ander geeft vakverbinding zelf met het team vorm in de workshopprogramma’s.
Verder in deze Prikkels onder andere ‘Uitgelicht’ met het Glasmuseum in Leerdam, kunstwerklessen en ‘Missie geslaagd’ over een erfgoedproject in IJsselstein.

Ook Prikkels ontvangen?

Alle basisscholen in de provincie Utrecht en Noord-Holland ontvangen twee exemplaren van Prikkels gratis. Zie je hem niet liggen in de lerarenkamer? Vraag er dan naar bij je directeur of cultuurcoördinator. Krijg je Prikkels niet, maar wil je het wel? Kijk dan op www.prikkelsonline.nl voor losse nummers en abonnementen.