Museumregeling

Alle basisschoolleerlingen kunnen minimaal één keer in hun schooltijd naar een museum. De overheid maakt dit mogelijk door de prestatiebox (€12,22) vanaf schooljaar 2018-2019 structureel te verhogen met €3,-.

 

Waar zijn de extra middelen voor bedoeld?

De extra middelen kunnen besteed worden aan zowel het museumbezoek, het vervoer als aan een rondleiding of educatieve activiteit. Scholen mogen zelf kiezen welk museum zij bezoeken.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een verdiepende activiteit gekoppeld aan het museumbezoek in het Kunstmenu of Cultuurprogramma. In schooljaar 2019-2020 maken de leerlingen van groep 5-6 uit Baarn in het Cultuurprogrammaproject ‘het Carillonproject’ kennis met het Baarnse carillon en de beiaardier. De Baarnse scholen gebruiken het museumgeld om daarna met de klassen het Museum Speelklok in Utrecht te bezoeken.
  • Laat de kunst in je school sprankelen door een project over Van Gogh af te trappen met een bezoek aan het Kröller Möller of een Mondriaanweek af te sluiten met een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag. Of dichterbij, in de eigen provincie: neem de kleuters mee in de verhalen van Dick Bruna in het Nijntjemuseum.

Meer weten?

Wil je meer informatie of sparren over de mogelijkheden? Neem contact op met de programmeur van je gemeente: