Subsidie post-hbo Cultuurbegeleider

Op 17 september 2019 start voor de vijfde keer de Post HBO opleiding Cultuurbegeleider bij de Marnix academie. Je volledige studiekosten, studiemateriaal én 72 uur vervanging worden via een subsidieregeling vergoed. Een mooie kans om je verder te professionaliseren als cultuurcoördinator. 

In de Post HBO opleiding wordt theorie gekoppeld aan praktijk. Na de opleiding ben je beter in staat om cultuuronderwijs op je school te formuleren en samen met directie en team vorm te geven. Deelnemers krijgen inhoudelijke kennis, kunnen een leerlijn cultuureducatie ontwikkelen en uitvoeren en collega’s hierin begeleiden.

Subsidieregeling
Een subsidieregeling dekt de opleidingskosten van de erkende post-HBO opleiding Cultuurbegeleider. Het volledige cursusgeld, de literatuur tot maximaal € 175,-, reiskosten tot maximaal € 300,- en vervangingskosten voor maximaal 72 uur worden vergoed. Scholen kunnen subsidie aanvragen via DUO. Als je als individuele leerkracht aanvraagt heb je geen recht op de vervangingsuren. Het is dus voordeliger om het via de school te doen.

Een van de voorwaarden voor subsidie is een officiële toelating tot de opleiding. Deze toelating krijg je als je een ICC-certificaat bezit. Dit kun je halen via Kunst Centraal die de ICC-cursus aanbiedt. Heb je gen ICC-certificaat dan kun je een assessment aanvragen. Er wordt dan gekeken naar je vooropleiding en ervaring. Het assessment vraag je aan bij de Marnix Academie.

LB Status

De opleiding sluit af met een diploma dat kan leiden tot een LB-status. Het is een mooie kans voor een cultuurcoördinator om de taak verder te professionaliseren. Kunst Centraal verzorgt enkele trainingsdagen binnen de opleiding.

Meer informatie en inschrijving vindt u op de website van de Marnix Academie.

Benieuwd naar de zeven redenen om deze opleiding te volgen? Bekijk de animatie van het LKCA.