De nieuwe Prikkels!

Eind mei komt de nieuwe Prikkels uit. Het leukste magazine over cultuur op school heeft deze keer het thema ‘Groen’. Een onderwerp dat op dit moment kinderen en iedereen die met kinderen te maken heeft uit het hart gegrepen is.

Illustratie Hilde Peters

 

Groen op school

Hoe kun je met je lessen cultuureducatie kinderen aan het denken zetten?  Hoe kun je hen stimuleren eigen oplossingen te zoeken? En hoe geef je op een kunstzinnige manier vorm en inhoud aan de klimaatdiscussie op je school? In deze Prikkels houdt oceanograaf Eric Sebille een pleidooi voor ‘De legofication van plastic’. Hij doet onderzoek naar plasticsoep en werkt samen met kunstenaars om het probleem bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. Verder in deze Prikkels onder andere: Marina den Otter en Chris Roseboom van Eco-School het Mozaïek in Houten, inspiratie voor het stap voor stap duurzamer maken van je school, een kunstwerkles van Hilde en Krista Peters van Doodle3D LAB, Linda Rosink van Stichting Kopa, filosofische tips van Carla Huisman en een interview met kinderen die les hebben op een klimaatneutrale school. Meng dit met een succesverhaal van een cultuurcoördinator, een snelle les en tips voor groene shopping en je hebt een vrolijke, frisse en gloedjenieuwe ‘Zomerprikkels’.

Ook Prikkels ontvangen?

Alle basisscholen in de provincie Utrecht en Noord-Holland ontvangen twee exemplaren van Prikkels gratis. Zie je hem niet liggen in de lerarenkamer? Vraag er dan naar bij je directeur of cultuurcoördinator. Krijg je Prikkels niet, maar wil je het wel? Kijk dan op www.prikkelsonline.nl voor losse nummers en abonnementen.