Terugblik op Mix je curriculum

Ga samen met de leerlingen op zoek binnen het thema. Stel vragen. Prikkel hun fantasie. Laat hen zelf op zoek gaan naar voorbeelden zoeken van kunstenaars. Voer het gesprek over hun gevoelens, gedachten, associaties.

Niets is wat het lijkt

Op 10 april organiseerde Kunst Centraal een provinciale inspiratiebijeenkomst voor leerkrachten. De 22 deelnemers aan ‘Mix je curriculum’ hangen aan de lippen van Eline Janssens. Zij vertelde hoe zij met leerlingen van een praktijkschool ontwerpen maakte voor de onderdoorgang van de A27 in Maartensdijk.

De bijeenkomst begon met een introductie hoe je in vijf stappen vakken uit hun curriculum kunt mixen. Eline’s praktijk sluit hier naadloos bij aan. Ook zij wandelt met kinderen door een driehoek van onderwerp, kunst en vaardigheden om te komen tot een betekenisvol ontwerp. In bovenstaand filmpje vat zij dit proces samen. Vervolgens gingen de leerkrachten in drie workshops zelf aan de slag. Ze maakten stokpoppen van fabeldieren en schreven een dialoog. Ze dansten en verbonden dat met drama. Ze maakten collages en hebben de verklankt. En na afloop kregen zij een gadget mee als herinnering. Een geslaagde bijeenkomst!