Proeflokaal: kijk, denk en verwonder!

Wat gebeurt er op deze tekening? Waaraan zie je dat? Wat valt er nog meer te ontdekken? De juiste vragen zetten kinderen aan het denken, prikkelen hun fantasie en geven energie om te maken. Maar welke vragen stel je? Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht organiseren een proeflokaal. Maak kennis met de werkvormen van Visual Thinking.

Visual Thinking Strategies en Visible Thinking in the Museum bieden activerende werkvormen waar veel ruimte is voor eigen inbreng en reflectie van leerlingen. Aan de hand van de vragen onderzoeken leerlingen een kunst- of erfgoedobject. Ze geven zelf betekenis aan wat ze zien en ontdekken dat elk kind zijn eigen beelden heeft. De workshop geeft je een introductie in de theorie en laat je de mogelijkheden van deze methode voor je eigen gastlessen ervaren. We sluiten af met een gezellige netwerkborrel.

Datum: Dinsdag 11 juni 2019
Tijd: 14:00 uur – 17:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur)
Locatie: Centraal Museum, Agnietenstraat1, Utrecht

Aanmeldformulier Proeflokaal: kijk, denk en verwonder!

    De privacyverklaring vindt je in de onderbalk van onze website.