Verkiezing ‘Club van het Jaar 2019’

Wil jij laten zien hoe bijzonder of uniek jouw vereniging is? Nomineer jouw cultuurvereniging of -stichting dan voor de verkiezing ‘Club van het jaar’.

Verkiezing ‘Club van het jaar’.

Alle sportclubs, cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren voor de verkiezing ‘Club van het jaar’. Deze wedstrijd is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende, LKCA, de Rabobank en de Persgroep en heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurclubs bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

Meedoen?

Wil jij laten zien hoe bijzonder jouw club is? Pak het podium en doe mee aan de verkiezing. Win naast de nationale titel een masterclass van een professional naar keuze, een professionele promotiefilm van jouw club en maak gebruik van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om je club in de schijnwerpers te zetten. Schijf jouw club in via www.clubvanhetjaar.nl

Hoe werkt het?

Inschrijven kan tot en met 13 mei. Van 6 mei tot 7 juni kan er gestemd worden. Op 11 juni worden de sport- en cultuurclubs met de hoogste score per gemeente en provincie bekendgemaakt. De provinciewinnaars pitchen op 18 juni hun club voor een vakjury. De vakjury beslist welke sport- en cultuurclub zich in 2019 ‘Club van het jaar’ mogen noemen. De winnaars worden in de week van 24 juni landelijk bekend gemaakt.

Waarom?

Bekijk de reactie van de winnaar van Club van het jaar 2018:

Het belang van verenigingen

Nederland telt ruim 50:000 verenigingen en stichtingen. Dat zijn ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!