Kinderboekenfeest Reis mee

Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is Reis mee. Een leuk thema om te koppelen aan cultuureducatie. Want waar kun je nu beter reizen dan in je verbeelding? Ons kinderboekenfeest met openingsact en workshops bereidt je voor op een sprankelende Kinderboekenweek. Dit jaar hebben we twee speciale bijeenkomsten in sterrenwacht Sonnenborgh. Een plek die uitstekend past bij het thema! Dus doe je rugtas om en ga mee!

Schijf je in!

“Wat is er aan de achterkant van de maan? Daar zou ik graag eens naartoe willen gaan.”

Uit: Kinderboekenfeestgedicht van Carla Huisman

Het kinderboekenfeest

Het Kinderboekenfeest van Kunst Centraal is een begrip in het onderwijs. Met de openingsact, praktische workshops (literatuur, muziek en theater), een boekenpakket, een kinderboekenweekgedicht en een extra kinderboekenweeklied kun je vol vertrouwen de Kinderboekenweek in gaan! Een van de twee locaties van het Kinderboekenfeest dit jaar is Sonnenborgh, de oudste sterrenwacht van Nederland. Een sterrenwacht..? Jazeker, want er is niks mooiers dan reizen door de ruimte vindt ook astronaut André Kuipers. En die schrijft dit jaar het prentenboek. Sonnenborgh zal ook een van de workshops verzorgen. We publiceren het materiaal dit jaar niet na afloop integraal op onze website, dus alleen een reisje naar ons feest helpt je echt vooruit!

Boekenpakket en boekenpluspakket

We selecteren natuurlijk ook weer een stapel heerlijke boeken om bij weg te dromen. Ben je benieuwd naar de titels van het boekenpakket en het boekenpluspakket? Bekijk ze hier!

Data

Datum: Woensdag 11 september 2019
Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur
Locatie: Sonnenborgh, Utrecht

Datum: Woensdag 11 september 2019
Tijd: 19:00 uur – 21:00 uur
Locatie: Sonnenborgh, Utrecht

Datum: Woensdag 18 september
Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur
Locatie: de Camminghaschool, Bunnik

Sonnenborgh is goed bereikbaar met het OV en de auto. In beide gevallen reis je naar station Utrecht Vaartsche Rijn. Onder het station is een parkeergarage. Vanaf Vaartsche Rijn is het ongeveer 10 minuten lopen naar Sonnenborgh.

Schrijf je in

Voorproefje van de openingsact: