Kinderboekenfeest Reis mee

Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is Reis mee. Een leuk thema om te koppelen aan cultuureducatie. Want waar kun je nu beter reizen dan in je verbeelding? Ons kinderboekenfeest met openingsact en workshops bereidt je voor op een sprankelende Kinderboekenweek. Dit jaar hebben we twee speciale bijeenkomsten in sterrenwacht Sonnenborgh. Een plek die uitstekend past bij het thema! Dus doe je rugtas om en ga mee!

Schijf je in!

 

Het kinderboekenfeest

Het Kinderboekenfeest van Kunst Centraal is een begrip in het onderwijs. Met de openingsact, praktische workshops, een boekenpakket, een kinderboekenweekgedicht en een extra kinderboekenweeklied kun je vol vertrouwen de Kinderboekenweek in gaan! Een van de twee locaties van het Kinderboekenfeest dit jaar is Sonnenborgh, de oudste sterrenwacht van Nederland. Een sterrenwacht..? Ja zeker, want er is niks mooiers dan reizen door de ruimte vindt ook astronaut André Kuipers. En die schrijft dit jaar het prentenboek. Sonnenborgh zal ook een van de workshops verzorgen. We selecteren natuurlijk ook weer een stapel heerlijke boeken om bij weg te dromen. We publiceren het materiaal dit jaar niet na afloop integraal op onze website dus alleen een reisje naar ons feest helpt je echt vooruit!

Data

Datum: Woensdag 11 september 2019
Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur
Locatie: Sonneborgh, Utrecht

Datum: Woensdag 11 september 2019
Tijd: 19:00 uur – 21:00 uur
Locatie: Sonneborgh, Utrecht

Datum: Woensdag 18 september
Tijd: 15:00 uur – 17:00 uur
Locatie: de Camminghaschool, Bunnik

 

 • De boeken

  Het boekenpakket

  Het boekenpakket bestaat uit acht boeken: twee per bouwdeel. De boeken worden door experts van de kinderboekenwinkels geselecteerd uit de kerntitels van het CPNB. De titels worden eind maart bekend gemaakt.

  Het boekenpluspakket

  Wil je een bijzonder extra pakket? Speciaal voor de scholen die meer willen, zoeken we nog vier extra boeken uit. We noemen dit het boekenpluspakket. Ook deze titels worden eind maart bekend gemaakt.

   

Vroeg inschrijven loont! Tot 1 juni ontvang je €7,50 korting op het lespakket CPNB.

Schrijf je in