Kunstbende 2019

Zondag 10 maart 2019 vindt de voorronde van Kunstbende Utrecht plaats in de Stadsschouwburg.

Ieder jaar laat jong Utrechts talent zich zien en horen bij de voorronde van Kunstbende Utrecht. Ongeveer 250 jongeren doen hier aan mee. Kunstbende Utrecht vestigt zich hiermee als een voedingsbodem voor creativiteit, waar grote namen als Martin Garrix, Claudia de Breij en de jongens van Streetlab ooit begonnen zijn.

De deelnemers kunnen hun talent laten zien op het podium van de Stadsschouwburg en bovendien maken ze kans op festivaloptredens, exposities en workshops met professionals. Ter voorbereiding op de voorronde op 10 maart was er op 29 november een workshopdag in het Creative College in Utrecht.

Deze periode wordt samenwerking gezocht met partners in de provincie, zodat alle jongeren de kans krijgen hun talent te tonen.

Kunstbende Utrecht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd vanuit de Stichting Kunstbende Regio Utrecht. De projectleider is Abdel Attahiri. Kunst Centraal maakt deel uit van het bestuur van de stichting.