Escher in Baarn

De afgelopen weken gingen de bovenbouwleerlingen van zes basisscholen in Baarn naar het Escher Museum in Den Haag. Dit bezoek is een onderdeel van een groot Escherproject dat Kunst Centraal ‘op maat’ heeft ontwikkeld voor alle Baarnse scholen.

Oud-inwoner

De gemeente Baarn wil meer aandacht voor M.C. Escher. Deze wereldberoemde kunstenaar heeft 30 jaar van zijn leven in Baarn gewoond en gewerkt. Best iets om trots op te zijn! De plannen zijn onder andere een Escherroute. Uit het regelmatige contact tussen Kunst Centraal en de Baarnse beleidsmedewerker voor Kunst en Cultuur ontstond het idee om voor de groepen 7-8 al dit schooljaar een project op maat te maken. Het Escherproject van Kunst Centraal draagt bij aan de bekendheid van de kunstenaar bij de basisschoolleerlingen. De gemeente heeft voor het hele programma extra geld beschikbaar gesteld.

Escherproject

Het Escherproject kent drie componenten. Facultatief bezochten de scholen het Escher Museum. Daarna werken de leerlingen in het Kunstmenu met kunstenaar Rixt Hilverda aan een eigen werk geïnspireerd op het werk van Escher. Daarbij bezoeken ze FrontaalKunst, een werkplaats voor mensen met een beperking. Binnen het Cultuurprogramma worden de leerlingen uitgedaagd om in een denktank een antwoord te vinden op de vraag hoe Escher in Baarn zichtbaar kan worden gemaakt. Het bezoek aan het Escher Museum, mogelijk gemaakt door de middelen uit de museumregeling, was een mooie inhoudelijke toevoeging aan dit geheel.