Cultuur werkt!

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen organiseren Kunsten ’92 en LKCA op 14 februari 2019 de conferentie Cultuur Werkt!

Cultuur Werkt!

Hoe kan de provincie, als essentiële schakel in het cultuurbeleid, zijn culturele vermogen nog verder versterken? En hoe benutten we de kracht van kunst en cultuur zo goed mogelijk? Welke maatschappelijke en economische impact hebben kunst, cultuur en erfgoed? Vijf enthousiaste gedeputeerden, waaronder de Utrechtse Mariëtte Pennarts, gaan in gesprek met (kandidaat) statenleden, culturele instellingen, cultuurfondsen, kunstenaars, beleidsmedewerkers, adviseurs en particuliere partijen over wat cultuur doet voor de provincie en hoe de provincies hun rol daarin zo goed mogelijk kunnen vormgeven.

Overdrachtsdossier

Tijdens deze bijeenkomst wordt een overdrachtsdossier cultuur opgesteld voor nieuwe statenleden. In het overdrachtsdossier staat wat de provincies en het culturele veld van elkaar nodig hebben, voor en na de verkiezingen.

Thema’s

Onder leiding van Janita Tabak wordt het gesprek gevoerd aan de hand van vijf thema’s:

 • Betrokken burgerschap
 • Vitaliteit en leefbaarheid
 • Vernieuwend besturen
 • Economische groei en imago
 • Euroregio en internationaal

Wil je erbij zijn?

  • Praat mee en wissel je kennis en goede voorbeelden uit met andere deelnemers van de conferentie. Aanmelden kan via de website van LKCA.
 • Cultuur werkt!
 • Datum: donderdag 14 februari 2019
 • Tijd: 12:00 uur – 17:00 uur
 • Locatie: Theater Orpheus, Churchillplein 1 in Apeldoorn
 • Prijs: €50,- (inclusief lunch)