De nieuwe Prikkels

De nieuwe Prikkels komt uit! Het leukste magazine over cultuur op school gaat deze keer over ambacht en technieken. Onder de titel ‘Vakwerk’ vind je er inspirerende interviews, tips en lesideeën.

Vakwerk

In dit nummer onder andere Tjip de Jong aan het woord over het belang van handvaardigheidlokalen op basisscholen, ‘in gesprek’ over vakmanschap en een artikel over maakonderwijs. Ook gingen we op bezoek bij de Egbertusschool in Vianen, waar instrumentenmaker en geluidenjager Fedde ten Berge aan groep 6 een les ‘geluidenjagen’ gaf. “De meester heeft deze dingen zelf gemaakt. Dat hebben we gezien in een filmpje. Ik weet nu hoe je van een paar oude dingen iets supermoois kunt maken.”

Ook Prikkels ontvangen?

Wil je meer weten over ‘vakwerk’ in (cultuur)onderwijs? Alle basisscholen in de provincie Utrecht en Noord-Holland ontvangen twee exemplaren van Prikkels gratis. Zie je hem niet liggen in de lerarenkamer? Vraag er dan naar bij je directeur of cultuurcoördinator. Krijg je Prikkels niet gratis, maar wil je het tijdschrift wel drie keer per jaar ontvangen? Kijk dan op www.prikkelsonline.nl voor losse nummers en abonnementen.

NOT

Breng jij een bezoek aan de Nationale Onderwijs Tentoonstelling, van 22 t/m 26 januari in de Jaarbeurs? Loop dan ook even langs de stand voor cultuureducatie. Daar wordt Prikkels, vers van de pers, uitgedeeld.