Lang Leve de Muziek Show

Leerlingen van basisschool St. Aloysius uit Baarn hebben de achtste uitzending van Lang Leve de Muziek Show gewonnen!

Lang Leve de Muziek Show

In de show namen leerlingen van de St. Aloysius het op tegen leerlingen van de Zomergaard uit Lopik. Jurylid Trijntje Oosterhuis gaf de meeste punten aan de muziekvideo van de kinderen uit Baarn en zij scoorden ook de meeste punten in de muzikale spelshow.

In Lang Leve de Muziekshow vormt muziek de rode draad. Iedere week strijden twee scholen uit één provincie tegen elkaar. Naast spetterende optredens en muzikale quizvragen, maken scholen ook een eigen muziekvideo. De winnende klassen vormen na twaalf uitzendingen de grootste schoolband van Nederland, die optreedt tijdens Het Kerst Muziekgala 2018. Koningin Maxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, een van de aanwezige gasten. Het Kerst Muziekgala wordt op 26 december uitgezonden op NPO 1.

Méér Muziek in de Klas

De stichting Mééer Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. “Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel en creatief vlak.”