Hilde van Tol wordt Hoofd Kunsteducatie

Per 1 januari 2019 wordt Hilde van Tol de opvolger van Tynke Hiemstra als Hoofd Kunsteducatie.

Programma’s

Hilde wordt bij Kunst Centraal verantwoordelijk voor de programma’s Kunstmenu, Cultuurprogramma en Cultuureducatie met Kwaliteit. Daarmee is ze leidinggevende van circa 20 medewerkers. Ze maakt tevens deel uit van het managementteam. Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Achtergrond

Hilde van Tol (1973) heeft een ruime ervaring in (cultuur)onderwijs en is opgeleid als bestuurskundige. Haar achtergrond als violist/viooldocent en leerkracht in het basisonderwijs geeft haar een stevige basis in de kunsteducatie. Van 2010 tot 2017 werkte ze als projectleider bij onze collega-organisatie in Zuid-Holland: Kunstgebouw. Ze combineerde dat van 2015 tot 2017 met een masterstudie Bestuurskunde aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Tijdens die studie richtte ze zich op de vraag hoe je onderwijs en cultuur kunt sturen en organiseren. Sinds 1 januari 2018 is de adviseur/projectleider monitoring en onderzoek bij het Schoolleidersregister Primair Onderwijs in Utrecht. Hilde woont in Voorburg en heeft drie kinderen.

Creatieve kracht

“Met kunst en cultuur leren kinderen een eigen ‘stem’ te ontwikkelen én de stemmen van anderen te begrijpen. Hoe meer stemmen, des te mooier het klinkt. Meerstemmigheid is van belang voor wat we nastreven met cultuureducatie: een wereld waarin het geheel meer is dan de som van de individuele talenten. Ook binnen Kunst Centraal hoop ik meerstemmig te kunnen werken, zodat ieders stem kan bijdragen aan de mooie missie: versterken van creatieve kracht.”