Donatie op Locatie

Het VSBfonds heeft een nieuwe manier voor het aanvragen van donaties voor projecten: Donatie op Locatie. Daarmee wordt het aanvragen van donaties makkelijker én sneller.

Wat houdt het in?

Vanaf januari 2019 gaat het VSBfonds donatieverzoeken t/m €10.000,- in gespreksvorm behandelen. Per regio kunnen aanvragers een digitale aanvraag indienen. Op basis daarvan voeren de aanvrager en adviseur van het fonds een gesprek over het plan. De gesprekken worden georganiseerd in de regio waar het project plaatsvindt. Door het directe contact is het voor beide partijen gemakkelijker om snel tot de kern te komen. Binnen twee weken na het gesprek horen aanvragers of ze een donatie krijgen van het VSBfonds.

Waarom Donatie op Locatie?

Het blijkt voor een deel van de aanvragers bij het VSBfonds dat persoonlijk contact beter werkt dan de huidige schriftelijke methode. Bovendien is het voor een adviseur in een gesprek makkelijker om antwoorden te krijgen op vragen als:

  • Wat is het maatschappelijk effect van het project?
  • Kent de aanvrager zijn omgeving?
  • Hoe merkt de aanvrager dat het project aanslaat bij de doelgroep?

Wanneer gaat Donatie op Locatie van start?

Op 15 november 2018 is de landelijke aftrap voor ‘Donatie op locatie’. Houd voor meer informatie de website in de gaten.