Museumregeling

Alle basisschoolleerlingen kunnen minimaal één keer in hun schooltijd naar een museum. De overheid maakt dit mogelijk door de prestatiebox (€11,87) vanaf dit schooljaar structureel te verhogen met €3,-.

Eschermuseum – Den Haag

 

Waar zijn de extra middelen voor bedoeld?

De extra middelen kunnen besteed worden aan zowel het museumbezoek, het vervoer als aan een rondleiding of educatieve activiteit. Scholen mogen zelf kiezen welk museum zij bezoeken.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een verdiepende activiteit gekoppeld aan het museumbezoek in het Kunstmenu. In Baarn gaan leerlingen dit jaar binnen zowel het Kunstmenu als het Cultuurprogramma aan de slag met Escher. De Baarnsche scholen kunnen het museumgeld gebruiken om met de klassen naar het Eschermuseum in Den Haag te gaan.
  • Een verdiepende activiteit gekoppeld aan het Cultuurprogrammaproject. De scholen uit Lopik, De Bilt en Nieuwegein hebben dit jaar het project Op stap met Jet en Jan. De leerlingen krijgen een inkijkje in het leven van kinderen uit 1910 en bezoeken het plaatselijke museum. Een afsluitend bezoek aan het Openluchtmuseum in Arnhem brengt de geschiedenis op een onvergetelijke manier tot leven.
  • Laat de kunst in je school sprankelen door een project over Van Gogh af te trappen met een bezoek aan het Kröller Möller of een Mondriaanweek af te sluiten met een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag. Of dichterbij, in de eigen provincie: neem de kleuters mee in de verhalen van Dick Bruna in het Nijntjemuseum.

Meer weten?

Wil je meer informatie of sparren over de mogelijkheden? Neem contact op met de programmeur van je gemeente: