Cultuurbegeleider? Iets voor jou!

Ga jij starten aan de Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider aan de Marnix Academie? Of ben je geïnteresseerd in de opleiding en wil je meer informatie over wat je ermee kan? Kom dan op 4 oktober naar de presentatie van afgestudeerde Cultuurbegeleiders.

Op 4 oktober presenteren drie afgestudeerde Cultuurbegeleiders hun afstudeeronderzoek op de Marnix Academie. Ze geven een pitch en worden geïnterviewd. Jesse Smale van de Delteykschool in Bunnik deed onderzoek naar geïntegreerd cultuuronderwijs. Hij koppelde zijn opleiding aan het traject voor Cultuureducatie met Kwaliteit op zijn school. Astrid van der Knaap van De Stek in Houten onderzocht samen met haar schoolteam aan welke culturele competenties zij wilden werken en hoe zij dat in konden richten. En Jonna de Keizer van de Agnesschool in IJsselstein ontwikkelde samen met haar team strategieën om de oriëntatiefase van het creatieve proces meer aandacht in de lessen creativiteit te geven.

De post-HBO opleiding heeft hen niet alleen een specifieker cultuurbeleid op hun school gebracht, maar ook draagvlak bij het hele team en handvatten hoe je gewenste veranderingen samen realiseert. Ze voelen zich sterker als cultuurbegeleider doordat ze meer kennis en vaardigheden hebben gekregen. Bovendien nemen ze ook de resultaten van de onderzoeken van de andere studenten van hun opleiding mee.

Wil je weten of de Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider iets voor jou is? Dan is deze bijeenkomst een mooie kans!

  • Datum: donderdag 4 oktober
  • Tijd: van 15:30 – 17:00 uur
  • Locatie: Marnix Academie, Vogelsanglaan 1, 3571 ZM Utrecht (auditorium)
  • Kosten: gratis (we vinden het wel fijn als je laat weten dat je komt)

Wist je trouwens dat er een subsidieregeling is die alle studiekosten en de vervangingsuren dekt?

Flyer Post-HBO opleiding cultuurbegeleider

Aanmeldformulier bijeenkomst Post-HBO Cultuurbegeleider