De Zomergaard en de St. Aloysiusschool naar de volgende ronde

De jury van de audities van Lang Leve de Muziek Show heeft bekend gemaakt dat groep 6/7 van De Zomergaard uit Lopik en groep 7 van de St. Aloysiusschool uit Baarn mogen meedoen in Lang Leve de Muziek Show. Komend najaar zullen zij op televisie tegen elkaar strijden om de winst: optreden in de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerst Muziekgala 2018 in december. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, ook aanwezig.

St. Aloysiusschool (Baarn). Foto: Méér Muziek in de Klas

De scholen uit Utrecht deden op 23 mei audities in Haarlem. De jury, die bestond uit influencer Quinty Misiedjan, producer Marc van Tijn en drummer Willem van der Krabben, koos op basis van hun muzikale act, deze twee groepen uit de provincie Utrecht uit, om mee te doen in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show.

Het programma

Lang Leve de Muziek Show is een muzikaal spelprogamma van AVROTROS voor basisschoolkinderen dat vanaf 29 september iedere zaterdag om 17.15 uur op NPO 3 te zien is. Onder leiding van presentator Buddy Vedder strijden in iedere uitzending twee klassen uit één provincie tegen elkaar.

De Zomergaard (Lopik). Foto: Méér Muziek in de Klas


Méér Muziek in de Klas

De stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.
Meer informatie vind je op de website www.meermuziekindeklas.nl