Tooly!

Kunst Centraal heeft met de Marnix Academie een website voor leerlingen ontwikkeld: www.tooly.nl. Op de site staan 21 gratis online tools, waarmee leerlingen zelfstandig creatieve producten kunnen maken.

Tooly: tips voor toffe tools

Er zijn tools om een quiz te maken, een beat, een infographic, een tijdschrift, een website, een stripverhaal en nog veel meer. Bij elke tool horen ideeën voor leerlingen en lessuggesties voor leerkrachten. Leerkrachten kunnen zoeken op soort les, onderwerp of groep. Met Tooly maak je op elk moment dat jou dat uitkomt je geschiedenis, -kunst, -reken of taalles interactief en aansprekend. Leerlingen kunnen hun creaties insturen en ontvangen dan een leuke gadget.

Ga dus snel met je leerlingen aan de slag op tooly.nl!

Kunst Centraal wordt structureel gesubsidieerd door de provincie Utrecht. Aan Tooly droeg ook KF Heinfonds bij. Zeven studenten van de Marnix Academie waren betrokken bij de ontwikkeling van de lessuggesties en het verzamelen van creatief van leerlingen.