Gouden tips om cultuureducatie te laten zien

Cultuureducatie is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, het kan ook veel betekenen voor de uitstraling van de school. Hoe kun je ouders en elkaar laten zien wat je met de kinderen allemaal doet? Deze vraag stond centraal tijdens de inspiratiebijeenkomst op 7 februari.

De 40 deelnemers van 24 scholen kregen van experts met inspirerende voorbeelden te zien hoe cultuureducatie hun school kan veranderen. Zij deden nieuwe ideeën op om met hun gebouw, website, presentaties en portfolio te laten zien dat zij een school zijn waar cultuureducatie belangrijk gevonden wordt.

Ben je niet geweest? Jammer! Hierbij delen we de poster met tips die tijdens de bijeenkomst is uitgedeeld en de pinterestpagina voor scholen om inspiratie op te doen.

 

Media Creatief!

Op 18 april staat de inspiratiebijeenkomst in het teken van mediacreativiteit. Marinka Copier, directeur van het HKU Expertisecentrum Creatieve Technologie, vertelt over ‘playfull learning’. Ook ga je met mediakunstenaars aan de slag met een mediakunstproject en een online app.

Meer informatie en inschrijven?