Storyscope

 De zon gaat onder, het water stijgt, het riet wuift en de rups verandert in een vlinder. Een eigen verhaal maken met witte figuren en een overhead projector? Met de Storyscope kan het!

Storyscope is ons nieuwe mediakunstproject voor groep 7-8, ontwikkeld door Sebastiaan Hensen. Op een soort overheadprojector bewegen de leerlingen houten blokjes over een glasplaat en brengen zo witte figuren op het zwarte scherm tevoorschijn. De kinderen kunnen de blokjes programmeren en maken zo een eigen verhaal.

Afgelopen dinsdag was de eerste playtest van Storyscope. 5 leerlingen van groep 7 en 8 van de Camminghaschool in Bunnik gingen aan de slag met de Storyscope.  Ze mochten alles uitproberen en feedback geven op hoe het werkt en wat ze er nog meer mee zouden kunnen doen. Zo kan Sebastiaan zijn observaties en de reacties van de kinderen meenemen in het maakproces. In december volgt een tweede playtest.

”Het is zo cool om alles zelf te mogen uitproberen en te zien wat er dan gebeurt en wat je kunt maken”
Leerling uit het playtest-team

Storyscope komt vanaf februari bij groep 7 en 8 in Montfoort en Oudewater in de klas.