Hilde duikt diep

Hilde Peters is docente beeldende vorming. Tijdens haar studie aan de Academie voor Beeldende Vorming van Tilburg ontmoette zij Annelijn Smulders en pabo-student Robin Brugman. Sinds een jaar vormen zij met zijn drieën de Stichting Cultlab. Samen doen zij mee aan ‘Ondernemerschap in Beweging’. Zij willen uitzoeken hoe zij elk hun eigen kracht kunnen inzetten voor hun stichting. Zij worden begeleid door coach Ruth Slob.

“Als mij op een feestje gevraagd wordt wat ik doe heb ik daar veel zinnen voor nodig. Wij dachten dat het mooi zou zijn als we in twee zinnen kunnen uitleggen waar Cultlab voor staat. Helder ons product naar buiten brengen, dat was onze vraag. Maar tijdens het gesprek met Ruth kwamen we erachter dat onze vraag eigenlijk meer ging over ieders eigenheid en de rollen die daar in onze stichting bij horen. Voor het volgende gesprek maken we alle drie een functieomschrijving voor ons zelf en een organogram. Dat gaan we dan op elkaar leggen om te kijken of onze ideeën en wensen op elkaar aansluiten.

 

Afgelopen week deden Annelijn en ik samen mee aan de workshop die Plein C en Kunst Centraal organiseerden. De workshop ging over hoe je jezelf schriftelijk en beeldend kunt presenteren. We deden een opdracht waarin je beeldende reclame voor jezelf moest maken. Clichés als ‘creatief’ of ‘inspirerend’ waren verboden. Annelijn en ik hebben die reclame voor elkaar geschreven. Ik bedacht voor Annelijn de slogan: ‘Annelijn geeft andere mensen vleugels’ omdat ik vind dat zij heel goed doorziet wat iemand nodig heeft om tot ontplooiing te komen. Ik kreeg van haar: Hilde duikt diep. Zij ziet in mij de persoon die met onze klanten de diepgang opzoekt en de kwaliteitsbewaker die kijkt of iets bij onze visie past. Ik denk dat dat wel klopt. Dat dat mijn rol is in onze stichting.”

 

Ondernemerschap in beweging

Ondernemerschap in Beweging is een project van Plein C en Kunst Centraal. Zij kregen subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie om ZZP’ers in de cultuursector te helpen hun ondernemersvaardigheden te verbeteren. Op 15 december organiseren Kunst Centraal en Plein C De Beweging. Het thema van de bijeenkomst is: Ik ben ondernemer!?! De deelnemers gaan zelf aan de slag met hun ondernemerschap in de culturele sector. Je doorloopt deze middag drie interactieve workshops in de domeinen: persoon, onderneming en omgeving. Doel is om je inzicht te geven in hoe je onderneemt en wat je nodig hebt om dit nog verder te ontwikkelen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar De Beweging! Breng beweging in jóuw ondernemerschap!

 

Kunst Centraal interviewt alle deelnemers van de Beweging. Volg deze serie voor meer verhalen.