Minder rennen, meer profijt

Leintje Hoogenkamp doet zoveel. Vol enthousiasme stort ze zich overal in. Als kunstenaar in de klas in het Kunstmenu vertelt ze de kinderen over haar atelier. Maar in dat atelier is ze tegenwoordig veel te weinig.

“Ik hop van de ene opdrachtgever naar de andere. Als je net begint pak je alles aan. Je wilt graag laten zien wat je kunt. Het is een soort bewijsdrang. Maar ook een hang naar vastigheid. En ik vind VEEL interessant en leuk. Sinds een jaar hoef ik me eigenlijk geen zorgen meer te maken over werk. Ik heb genoeg, eigenlijk teveel. hoe kan ik alles beter organiseren zonder dat ik dingen overboord gooi?

 

Het is een goed moment om de balans te zoeken. Maar het is ook moeilijk daar geld voor opzij te leggen en tijd voor vrij te maken. Ik kreeg de tip om mee te gaan doen aan ‘Ondernemerschap in beweging’. Het is fijn dat ik het aangeboden krijg. Nu moet ik tijd en aandacht aan mezelf besteden. Niet alleen ikzelf, maar ook de anderen waar ik mee werk zullen daar profijt van hebben. Nu krijg ik een coach die kritisch met me mee gaat denken.

 

In de nacht voor de startbijeenkomst bedacht ik hoe ik de groep mijn leervraag wilde vertellen. Ik heb mijn loopbaan in beeld gebracht. Het zag eruit als een draaiboek voor een orgel. De strook begint met allemaal losse balletjes die langzaam draden worden. De strook eindigt met 3 figuren die elk de draadjes met balletjes in zich dragen. Ik wil een van deze figuren zijn. Ik wil leren om minder te rennen. Ik wil meer ruimte in mijn hoofd en mijn agenda zodat ik regelmatiger in mijn atelier kan zijn.”

 

Ondernemerschap in beweging

Ondernemerschap in Beweging is een project van Plein C en Kunst Centraal. Zij kregen subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie om ZZP’ers in de cultuursector te helpen hun ondernemersvaardigheden te verbeteren. Op 15 december organiseren Kunst Centraal en Plein C De Beweging. Het thema van de bijeenkomst is: Ik ben ondernemer!?! Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag met hun ondernemerschap in de culturele sector. Je doorloopt deze middag drie interactieve workshops in de domeinen: persoon, onderneming en omgeving. Doel is om je inzicht te geven in hoe je onderneemt en wat je nodig hebt om dit nog verder te ontwikkelen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar De Beweging!! Breng beweging in jóuw ondernemerschap!

 

Kunst Centraal interviewt alle deelnemers van de Beweging. Volg deze serie voor meer verhalen.