Creativiteit, wat, wie, hoe, waarom en waarmee?

Wat is creativiteit? Hoe werkt het? En vooral: hoe kun je als leerkracht de ontwikkeling van creativiteit bij kinderen stimuleren? Welke instrumenten kun je daarbij inzetten? Wij brachten al onze inzichten overzichtelijk bij elkaar in een website over creativiteit.

De website ‘Creativiteit’ is een handig hulpmiddel voor alle directeuren, cultuurcoördinatoren en leerkrachten en culturele partners. Je vind er informatie over de theoretische achtergrond van creativiteit en over praktische toepassingen in de klas.

Bijna alle scholen die de afgelopen jaren deelnamen aan Cultuureducatie met Kwaliteit hebben een of meer teamtrainingen gevolgd over creatief vermogen. Alle materiaal dat voor deze trainingen ontwikkeld was hebben we op een overzichtelijke manier gebundeld in een website. Zo kunnen we de oogst van vier jaar oriënteren, onderzoeken, uitvoeren en evalueren voor alle scholen toegankelijk maken. Het is een rijkdom aan materiaal over hoe creativiteit werkt en hoe je als leerkracht de creativiteitsontwikkeling bij kinderen kunt stimuleren. Vind je het leuk om jouw team de teamtraining creatief vermogen te volgen? Neem dan contact op met Hinke Breimer (mailto: hinke.breimer@kunstcentraal.nl)