Laatste cursussen Utrechts College Cultuuronderwijs

Hoe bereik ik onderwijs? Hoe ga je om met schoolklassen? In de laatste twee modules van het Utrechts College Cultuuronderwijs gaan we in op groepsdynamiek en het houden van een goede elevatorpitch. Er zijn nog een paar plekken vrij, dus schrijf je snel in!

Workshop dramaspelletjes - Fotograaf Theo Naessens (6)

 

Module 5: Hoe kom ik de school binnen?

Wie kan ik het beste benaderen op school? Hoe doe ik dat? Op welke manier kun je rekening houden met al die praktische zaken die op scholen spelen, zoals roosters, financiën, begeleidingscapaciteit en de route voor besluitvorming. Hoe houd je de contacten warm? Je leert een kort maar goed verhaal te houden (elevatorpitch) waarin je zoveel mogelijk aansluit bij wat scholen nodig hebben.
De cultuurcoördinator van de Uilenspiegel is aanwezig. Zo krijg je ter plekke feedback van jouw doelgroep.

Voor wie?
Voor cultuuraanbieders die verantwoordelijk zijn voor educatie in hun culturele organisatie en ontwikkelaars van educatieve programma’s.

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 15 per cursist.

Datum:19 april 2016 14:30 – 17:00 uur
Locatie: Uilenspiegel, Grote Geusplein 2, Vianen

Nederland, Utrecht, 15-09-2011 Het Filiaal speelt de voorstelling HUIS voor een basisschool, met aansluitend een educatieve workshop met als thema herinneringen. De man in de voorstelling is namelijk tijdens het afsluiten van zijn leven ook met zijn herinneringen bezig. Spel: Ron van Lente. Fotografie: Remke Spijkers
Fotografie: Remke Spijkers – Het Filiaal theatermakers

 

Module 3: Als het even niet zo lekker loopt…

We verdiepen ons in het aspect van de groepsdynamiek en je krijgt ‘tips & tricks’ die je kunt hanteren wanneer de communicatie lastiger verloopt. We kijken ook naar de rol van de leerkracht, en bijvoorbeeld begeleidende ouders.  Alles draait om de interactie tussen jou en de kinderen. Dat geldt zowel voor individuele kinderen als voor de groep als geheel.

Voor wie?
Voor medewerkers van een culturele organisatie die ‘op de groep staan’.

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 15 per cursist. Bij aanmelding kunt u via Ideal betalen.

Datum: 21 april 2016 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Landschap Erfgoed Utrecht, Bunnikseweg 25, De Bilt
In deze flyer vind je alle informatie. Inschrijven kan op de website van Landschap Erfgoed Utrecht voor tot donderdag 14 april.
Meer informatie? Neem contact op met Caroline Matla (C.Matla@landschaperfgoedutrecht.nl of 030 – 22 19 771).