Be the expert

Hoe kan de culturele omgeving je onderwijs versterken? Aan de hand van het pas geopende Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn laten we je ervaren hoe tastbaar het leven in het oude Rome wordt als je rondloopt in een heus Romeins fort. De geur van kruiden uit de moestuintjes om het fort, het donkere hout van het galjoen, de schittering van Romeinse helmen… Op woensdag 13 april is er een bijeenkomst speciaal voor cultuurcoördinatoren. Kom je ook?

4d52f46f-2a83-4853-b885-bc31f57acf14

We zijn te gast in een echt Romeins Fort: het Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Een unieke primeur, want het gloednieuwe fort in nog niet officieel geopend voor publiek.

Tijdens een inspirerende rondleiding voeden we je culturele hart en hoofd. Je zult ervaren dat geschiedenis, natuur, kunst en cultuur in een gebouw samenkomen.  We laten zien welke rol deze plek in jouw onderwijs kan spelen. En hoe je dit kunt vertalen naar plekken in je eigen culturele omgeving.

Daarnaast praten we je in deze bijeenkomst bij over de ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie. Er is ruimte voor uitwisseling met andere cultuurcoördinatoren. Zo kun je de volgende dag weer vol energie met je handen aan de slag!

 

Voor: cultuurcoördinatoren
Datum: 13 april 2016
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn
Prijs: € 50,-/persoon