21e eeuwse vaardigheden onder de loep

Op woensdag 10 februari organiseerden Kunst Centraal en het Utrechts Centrum voor de Kunsten een inspiratiebijeenkomst over 21-eeuwse vaardigheden. Deze vaardigheden zijn belangrijk in de toekomst en daarom willen scholen ze bij leerlingen ontwikkelen. Wij lieten zien hoe cultuureducatie daar een belangrijke rol bij kan spelen.

Inspiratiebijeenkomst - 21e eeuwse vaardigheden - fotograaf Elvira Stein (2)     Inspiratiebijeenkomst - 21e eeuwse vaardigheden - fotograaf Elvira Stein (3)

De bijeenkomst begon met een lezing over 21-eeuwse vaardigheden van Prof. dr. Jeroen Lutters. Hij is Lector Didactiek van de Kunstvakken aan Hogeschool Windesheim en een zeer inspirerend spreker. Hij sprak over noodzaak van creativiteit en de rol die het onderwijs hierin kan spelen.

Na de lezing gingen de deelnemers zelf aan de slag. In drie workshops keken de deelnemers vanuit een kunstdiscipline naar de 21-eeuwse vaardigheden die daarin ontwikkeld worden. Vanuit muziek, nieuwe media en literatuur kreeg je zo concrete handvatten hoe je je klas kunt trainen in 21e eeuwse vaardigheden.

Inspiratiebijeenkomst - 21e eeuwse vaardigheden - fotograaf Elvira Stein (8)   Inspiratiebijeenkomst - 21e eeuwse vaardigheden - fotograaf Elvira Stein (9)

Het was een heel geslaagde dag, dit is terug te lezen in de reacties van de deelnemers. Op deze pagina kun je bij ieder onderdeel nog iets terug lezen of kijken.

 

Wat reactie van deelnemers:

  • Superleuke ideeën opgedaan, wat je eigenlijk met beperkte middelen kan realiseren. Hele inspirerende middag!
  • De spreker was heel to the point.  Wij als (beginnende) cultuurcoördinatoren kunnen hier veel mee. Erg leuke workshop gedaan en ook nog genetwerkt.
  • Fantastische middag! Goeie informatie, inspirerend. Hartelijk dank.
  • Spreker Jeroen heel inspirerend en treffend!
  • Heel inspirerende middag! Interessante lezing! De praktische invulling blijft lang hangen. We kunnen er veel mee in de praktijk!
  •  Heel fijn en geïnspireerd. De lezing vooraf gaf direct enorm veel input voor het vervolg van de workshops!
  • Fijne workshop ga ik gelijk toepassen in mijn lessen. Heel erg leuk. Dank!
  • Een hele dag op deze manier inspiratie opdoen met je team…. Ga ik van harte aanbevelen!

 

Alle informatie en tips op een rijtje